Groepsles Do-in Yoga

Do-In, ook wel Do-In Yoga of Dao Yin yoga genoemd, is een eeuwenoude oosterse oefenkunst oorspronkelijk ontstaan in China onder de naam Tao Yin en verder ontwikkeld in Japan. (導) betekent ‘het openen van de kanalen en het vergemakkelijken van de energiestroming langs bepaalde routes.’ In (引) betekent ‘het strekken en bewegen van de ledematen om dit doel te bereiken’. De routes waarlangs de energie (Ki, Qi Chi of soms ook Prana genoemd) zich verplaatst, heten meridianen. Het is van oorsprong een oefensysteem dat als doel heeft de gezondheid te onderhouden. Het maakt onderdeel uit van de traditionele Chinese geneeskunde en Japanse geneeswijzen. De theorie komt voort uit de Vijf elementenleer en de meridianenleer. Do-In is met name nauw verbonden aan shiatsu en wordt regelmatig ‘zelf-shiatsu’ genoemd.

Met Do-In als oefenkunst beweeg, strek, ontspan en behandel je je energiesysteem. Do-In Yoga richt zich op jouw mogelijkheden door op een zachte, vriendelijke manier je lichaam te bewegen. Kenmerkend is de afwisseling tussen meditatie en bewegen, concentratie en plezier, yin en yang.

Do-In is geschikt voor alle leeftijden en alle lichamen.

Het mooie van Do-In is dat het mensen stimuleert om hun lichaam écht te voelen (‘tot hoever kan ik in een houding gaan?’) en er verantwoordelijkheid voor te dragen. Het is belangrijk om bij je eigen grens te blijven en altijd naar je eigen lichaam te luisteren (een houding mag nooit pijn doen), de lessen en workshops zijn daardoor geschikt voor alle leeftijden en alle lichamen.Do-In Yoga lost pijnen en stijfheid op, geeft ons een geestelijk rustpunt en lichamelijke ruimte. Je komt letterlijk lekkerder in je vel te zitten.
Bekijk het lesrooster

Do-In yoga bestaat uit:

  • aandachtig en bewust bewegen (kracht opbouwen)
  • meridianen strekken en ontspannen (lenigheid ontwikkelen)
  • Ki-, energie, opbouwende oefeningen (behendigheid)
  • hara-ademen (kracht vanuit de buik)
  • drukpunt-oefeningen (‘zelfmassage’)
  • energie-oefeningen (mobiliteit, flow)
  • partner-oefeningen (stabiliteit, balans)
  • yin en yang meditatie.
CONTACT
E-Qi-Libre Do-In Yoga:Email: aline.eqilibre@gmail.comTelefoon: +31(0)6 555 00 724