Over Aline

Ik heet Aline Ginter-Bosch. Ik loop sinds 1968 rond op deze prachtige moeder aarde. Van beroep ben ik verpleegkundige geweest met later een HBO-MGZ specialisatie; Gewerkt in ziekenhuizen met hart en ziel, waarvan een jaar in Frankrijk. (Mijn lieve echtgenoot tegen gekomen.) Later als wijkverpleegkundige, en nog vijf jaar in asielzoekerscentra als praktijkverpleegkundige. Toen ik moeder werd van drie prachtige kinderen ben ik omgeschoold als docent body workout en later Do-In yoga. En in 2017  de Yin Yoga/Psoasrelease. Ik blijf zo nog steeds verbonden met gezondheid/ en onbalans en het prachtige, wijze, menselijk lichaam wat zo bijzonder in elkaar zit en zoals ik het zie, de “tempel” van onze ziel is.

Ik ben een authentiek en spiritueel mensen-mens maar wel met beide benen op de grond. Ik woon en werk vooral in Oud- Beijerland. Momenteel geef ik 8 lessen in de week Do-In en Yin Yoga lessen, wat mij enorm gelukkig maakt. Het zelfgenezend vermogen van het lijf stimuleren, maar ook het luisteren naar wat jouw lijf je nou werkelijk te vertellen heeft als het vraagt om aandacht. Dit is wat ik meeneem in mijn lessen. Ik wil graag dat mensen thuis komen bij zichzelf en de liefde en/of Qi (energie) voelen stromen.
Daarnaast geef ik lessen Bewust bewegen en  “Do-Yin / Do-Yang” (een soort body workout) waarbij de spierkracht en conditie  een rol speelt, maar ook weer de ontspanning en ruimte maken in je lijf terug komt. Dan geef ik ook Reiki behandelingen. Wil je daar meer over weten stuur me dan een mailtje.
Stuur Email

Workshops / weekenden of retraite weken

Ik vind het enorm leuk om workshops te geven, om mensen kennis te laten maken met Do-In (of met hun lijf). Het is bv heerlijk om op een dag van een bijscholing of workshop te beginnen met je lijf te voelen, openen, behandelen of te verwennen, om zo het Hoofd en Hart en Hara met elkaar in verbinding te brengen. Zo heb ik een aantal keer bij Unilever en Boskalis les gegeven, maar ook bij personeelsuitjes, buitenschoolse opvang of workshopdagen. Nu geef ik bv standaard 1x per 2 weken les aan het personeel van Care,een groot cosmetisch bedrijf.
Retraites
Ik ben opgeleid tot Do-In docente. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Do-In Opleiding Nederland. Daarbij volg ik regelmatig bijscholingen/ trainingen om in ontwikkeling te blijven wat ik weer kan doorgeven in mijn lessen..
Daarnaast heb ik de Yin yoga/ psoasrelease docenten opleiding gevolgd wat me nog meer heeft verrijkt met de magie van het lichaam en het grotere geheel waar wij deel vanuit maken.

Waarom E-Qi-Libre?

Equilibre betekent in het Frans evenwicht of balans. De naam staat voor mij symbool voor Balans in je fysiek, mentale en emotionele lijf, je leven, gevoed door de levensenergie, rust & kracht, waardoor je je weer vrij kunt voelen. Als je het woord uit elkaar haalt komt de E van Evenwicht te voorschijn, Qi (of chi) wat staat voor energie in het Aziatisch en Libre staat voor vrij zijn!

 

Het logo, de Chinese geluksmunt, is ontworpen door Jeff die ook mijn website heeft gemaakt. De symbolen die op de munt staan zijn weer een mooie verbinding met Do-In dat uit Japan/Azië komt.

Opleidingen

 • MBO-Verpleegkunde te Hoogeveen
 • HBO- MGZ Haagse Hoge school te Den Haag
 • Reiki 1 : Usui System of natural healing bij Pauline Plokhooij te Rotterdam
 • Reiki 2 : Usui System of natural healing bij Jantiene v.den Boogaard te Rozenburg
 • Do-In School Nederland te Den Haag
 • Vervolgopleiding Do-In school Nederland te Den Haag
 • Basiscursus Shiatsu bij shiatsu school CSMBK te Den Haag
 • Basiscursus Voetreflexzonetherapie bij  shiatsu school CSMBK te Den Haag

 • Cursus Thaise yogamassage te Barendrecht
 • Diverse Bijscholingen/ workshops op gebied van Do-In en Yoga en Algemene ontwikkeling.
 • Opleiding Yoga en hormonen in de wisseljaren van de vrouw te Rotterdam
 • Yin Yoga Psoas release docenten opleiding Zoetermeer  en Eindhoven
 • 2 daagse workshop psoas release  door Liz Koch te Amsterdam
 • Vervolgopleiding Yin en Psoasrelease ( Biomechanica) te Eindhoven
 • Cursus Theekransjes